NUMEROLOGIE


Numerologie geeft betekenis aan getallen. Met de sleutel van numerologie kunnen bepaalde eigenschappen en gedragingen die iemand kenmerken worden aangegeven en verklaard worden. De vedische numerologie werkt met de cijfers 1 tot en met 9. Elk getal is aan een planeet gekoppeld.
De 0 is ook wel van invloed, want het vermindert de werking van een getal.  
Aan hand van je geboortedag kun je numerologisch bepalen welke planeet voor bepaalde karaktertrekken zorgt, welke relaties tussen de nummers gunstig zijn en wat je lotsbestemming is.

Allereerst kun je je psychisch getal bepalen. Dit is de dag van je geboorte. Bijvoorbeeld als je geboren bent op 24-7-1975 dan is je psychisch getal 2+4 = 6.  

Dan is je lotsgetal nog van belang. Dit krijg je door alle cijfers van je geboortedag op te tellen. In het voorbeeld: 2+4+7+1+9+7+5 = 35. Dit vereenvoudig je naar een getal, dus: 3+5 = 8.  

Let op dat als je vóór 2 uur voor zonsopgang geboren bent, het nummer van de dag ervoor telt. Dan is in ons voorbeeld: geboren op 24-7-1975 om 01.30 uur iemand een nummer 5. Het lotsgetal wordt dan ook een 7. 

Kijk je naar de tabel van de planeten dan hoort bij 6 de planeet Venus en bij 8 Saturnus. Je zou dan kunnen zeggen dat de persoon in kwestie kenmerken van Venus in zijn uiterlijk, gedrags- en karakterstructuur heeft. Om er een paar te noemen: houdt van luxe en comfort, komt bijna altijd te laat en kan heel gedetailleerd werken.  
Na het 35e levensjaar komen meer de kenmerken tot uitdrukking van het lotsgetal. In het geval van Saturnus een hang naar orde en structuur. 

Bestaat je geboortedag uit twee cijfers bijvoorbeeld dus de 24 dan zijn de 2 en de 4 ook van invloed en moeten de bijbehorende planeten de maan en Rahu ook bij de duiding meegenomen worden. 

Irma Jaspers
irma.jaspers@gmail.com
Tel.: 06-38258956

© 2020 Yantras