NUMEROLOGIE


Numerologie geeft betekenis aan getallen. Dat wisten we al sinds de tijd van Pythagoras. Met deze sleutel kun je bepaalde eigenschappen en het gedrag van iemand begrijpen en snap je waarom je nu wel of niet met die energie kunt dealen. En "having problems is not the problem, not knowing the problem is the problem".

Het enige wat je nodig hebt is een geboortedatum en een beetje ervaring met de duiding. Het boek dat we schreven helpt je op weg.

De vedische (Indiase) numerologie werkt met de getallen 1 tot en met 9. Elk getal is aan één van de negen planeten gekoppeld.

Door je geboortedatum kun je bepalen welke planeetenergie het sterkst van invloed is geweest op je geboortedag en voor welke karaktertrekken en eigenschappen dat heeft gezorgd. Wat is je "blauwdruk"?

Hoe?

Allereerst kun je je psychisch getal bepalen. Het is de dag van je geboorte. Bijvoorbeeld als je geboren bent op 24-7-1975 dan is je psychisch getal 24 = 2+4 = 6 

Ook is je lotsgetal van belang. Dit getal krijg je door alle cijfers van je geboortedag op te tellen. In het voorbeeld: 2+4+7+1+9+7+5 = 35. Dit vereenvoudig je naar een getal, dus: 3+5 = 8 

Let op dat als je vóór 2 uur voor zonsopgang geboren bent, het nummer van de dag ervoor telt. In ons voorbeeld: als je geboren bent op 24-7-1975 om 01.30 uur is je nummer een 5 in plaats van de 6. Het lotsgetal wordt dan ook een 7. 

Kijk je naar de tabel van de planeten dan hoort bij nummer 6 de planeet Venus en bij nummer 8 Saturnus. Je zou dan kunnen zeggen dat je kenmerken van Venus in uiterlijk, gedrags- en karakterstructuur hebt. Om er een paar te noemen: Venus energie geeft dat je houdt van luxe en comfort, vaak te laat komt en kan gedetailleerd kunt werken. Het is de planeet die houdt van materie. Venus staat ook bekend als de schone jongeling. In India zijn alle planeten mannelijk.

Na het 35e levensjaar is het lotsgetal meer bepalend. In het geval van Saturnus een hang naar orde en structuur, vorm en een voorkeur voor stilteplaatsen als kloosters, gevangenissen. Saturnus staat ook bekend als de oude man.

Bestaat je geboortedag uit twee cijfers bijvoorbeeld dus de 24 dan zijn de 2 en de 4 ook van invloed en moeten de bijbehorende planeten de maan en Rahu ook bij de duiding meegenomen worden. 

Met numerologie kun je ook verbanden leggen tussen jezelf en anderen. Waarom werkt de ene relatie beter dan de andere en welke energie ligt daaraan ten grondslag. Dit bewustzijn helpt je beter met de eventuele strubbelingen overweg te kunnen. 

Maak je een yantra dan kun je je nummers in een yantra met een kristalmandala combineren. Je merkt al snel waar energie stroomt en waar er obstakels zijn. Met de yantra leer je de energieën kennen en kanaliseren.

Irma Jaspers
irma.jaspers@gmail.com
Tel.: 06-38258956

© 2024 Yantras

Geverifieerd door MonsterInsights