NUMEROLOGIE


Numerologie geeft betekenis aan getallen. Met de sleutel van numerologie kun je bepaalde eigenschappen en gedragingen van iemand aangeven. 

De vedische numerologie werkt met de getallen 1 tot en met 9. Elk getal is aan een van de Vedische negen planeten gekoppeld.

Aan hand van je geboortedatum kun je numerologisch bepalen welke planeetenergie het sterkst van invloed is en voor welke karaktertrekken en eigenschappen dat zorgt. 

Allereerst kun je je psychisch getal bepalen. Het is de dag van je geboorte. Bijvoorbeeld als je geboren bent op 24-7-1975 dan is je psychisch getal 2+4 = 6.  

Ook is je lotsgetal van belang. Dit getal krijg je door alle cijfers van je geboortedag op te tellen. In het voorbeeld: 2+4+7+1+9+7+5 = 35. Dit vereenvoudig je naar een getal, dus: 3+5 = 8.  

Let op dat als je vóór 2 uur voor zonsopgang geboren bent, het nummer van de dag ervoor telt. In ons voorbeeld: als je geboren bent op 24-7-1975 om 01.30 uur is je nummer een 5. Het lotsgetal wordt dan ook een 7. 

Kijk je naar de tabel van de planeten dan hoort bij 6 de planeet Venus en bij 8 Saturnus. Je zou dan kunnen zeggen dat de persoon in kwestie kenmerken van Venus in zijn uiterlijk, gedrags- en karakterstructuur heeft. Om er een paar te noemen: deze persoon houdt van luxe en comfort, komt vaak te laat en kan gedetailleerd werken. 

 
Na het 35e levensjaar komen meer de kenmerken tot uitdrukking van het lotsgetal. In het geval van Saturnus een hang naar orde en structuur. 

Bestaat je geboortedag uit twee cijfers bijvoorbeeld dus de 24 dan zijn de 2 en de 4 ook van invloed en moeten de bijbehorende planeten de maan en Rahu ook bij de duiding meegenomen worden. 

Irma Jaspers
irma.jaspers@gmail.com
Tel.: 06-38258956

© 2020 Yantras