HET Tekenen VAN YANTRA'S

Yantra's worden van oudsher getekend op papier of gemaakt van hout, stof (zijde), gegraveerd in metaal (koper, ijzer, zilver) of in edelstenen of ze worden gekleid of met zand gemaakt. Denk hierbij ook aan de boedhisten met hun zandmandala's. 

Wij werken met papier en Talens gouache (waterverf). 

Met de mantra die bij de yantra van de planeet hoort, stem je je af op de yantra die je gaat maken. Dan kun je beginnen met het bepalen van het midden van het papier en van daaruit de yantra verder construeren. In de workshops leer je hoe dat precies gaat   

Als je een yantra schildert, is het de bedoeling een nagenoeg exacte kleurenkopie te maken van het origineel dat je wordt gegeven. Dat heeft te maken met de kleurtrilling en de energie van de hele yantra, die weer symbool staat voor de planeet.  Dit is zeker niet saai, maar werkt meditatief en je oefent discipline en aandachtig zijn. 

Door te letten op de adem, werk je geconcentreerd en verstild. De afwisseling in de adem in het rechter- en linkerneusgaatje werkt in op de beide hersenhelften en balanceert. 

Irma Jaspers
irma.jaspers@gmail.com
Tel.: 06-38258956

© 2023 Yantras

Geverifieerd door MonsterInsights