Over ons / contact


Yantras fascineren ons en we zijn ons steeds meer gaan verdiepen in deze vorm van yoga. Met het maken van een yantra gaat de aandacht van de buitenwereld naar de eigen binnenwereld. Het yantra-tekenen en schilderen vraagt concentratie, geduld en nauwkeurigheid. Je krijgt inzicht in de energie van planeten, in eigenschappen van jezelf, in het leven en de kosmos. Het is bovendien creatief werk en het geeft energie.  

Irma Jaspers-van Dijk (1953) tekende in 1984 de eerste yantra, de geboorteyantra van haar zoon. Door het zien van de yantra’s van de chakra’s werd zij geraakt door de diepe betekenis en is zich verder gaan verdiepen. Soms is de yantra als vorm te begrijpen maar is de diepere betekenis niet makkelijk te pakken. Zij leerde van Jos Plenckers bij Saswitha Opleiding voor yoga en wijsbegeerte mantra en yantra. Ze heeft 15 jaar bij Saswitha lesgegeven in mantra-yantra en volgde bij Pieter Weltevrede workshops ter verdieping.  

De workshops worden gegeven samen met Astrid Eijgenberger (1966). Zij is als yogadocente opgeleid bij de Saswitha Opleiding voor yoga en wijsbegeerte. Sinds 1998 geeft zij les in hatha-yoga. Bij Rob Obermeijer maakte zij kennis met yantra’s van de godinnen. Dat was geen liefde op het eerste gezicht; yantra’s leken abstract. Door er geduldig mee verder te gaan, kwam de diepe betekenis, de enorme potentie tevoorschijn.  

We onderzoeken de diepere lagen in de symboliek en in de energie van de planeten. Vooral de specialisatie met kristalmandala’s geeft blijdschap over en diep respect voor de wonderlijke werking van de kosmos. Het maken van een yantra bevordert de concentratie, verinnerlijkt en laat diepere innerlijke processen ontstaan. Het is een vorm van yoga. Yantrayoga is ook een bron van inzicht en kennis over de diepe filosofische oosterse achtergronden.  

Harish Johari is de grondlegger van de yantra’s waarmee wordt gewerkt. Astrid en Irma kregen les bij Jos Plenckers, Pieter Weltevrede en Seema Agarwal-Johari. Samen schreven zij het Nederlandstalige boek over de yantra’s van de planeten. 

Contact:

Irma Jaspers, irma.jaspers@gmail.com Tel: 06-38258956

Locatie workshop: Yogapraktijk de Adempauze, Nieuwstraat 10, 6621 KV Dreumel

Irma Jaspers
irma.jaspers@gmail.com
Tel.: 06-38258956


© 2024 Yantras

Geverifieerd door MonsterInsights